BoTu-oma 100 jaar: een bijzonder feest op grote hoogte

Een hoogwerker, ruim tweehonderd verjaardagskaarten en livemuziek voor het raam. ‘BoTu-oma’ mevrouw Kramers vierde op donderdag 23 april haar honderdste verjaardag. Vrijwilligers trokken alles uit de kast om haar ondanks de coronamaatregelen, toch een echt verjaardagsfeest te geven.

Mevrouw Kramers woont op de tweede etage van woonzorgcentrum Laurens De Schans en kan vanwege de coronamaatregelen geen bezoek ontvangen. Gezellig samenkomen en feestvieren zit er nu even niet in, maar een honderdste verjaardag is te bijzonder om zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan, dat vonden familieleden, medewerkers van De Schans en vrijwilligers uit de wijk.

Om familieleden toch de kans te geven de jarige te feliciteren, hebben medewerkers van De Schans een hoogwerker geregeld. Op deze manier kon de familie dichtbij het raam komen en werd ze toegezongen en gefeliciteerd.

Ook buurtbewoners zetten zich in om mevrouw Kramers een onvergetelijke dag te bezorgen. Nazija Bouzidi (lid van bewonersadviesraad BoTu12) startte een initiatief waarbij ze heel BoTu opriep een wenskaartje te schrijven voor de jarige mevrouw Kramers. Ze gebruikte de kracht van sociale media en vroeg via een filmpje aan mensen uit de wijk om een kaartje te sturen naar Pier 80, het Huis van de Wijk. Nazija wilde honderd kaartjes ophalen voor de honderdjarige, maar haar oproep werd zo goed ontvangen dat er uiteindelijk ruim tweehonderd verjaardagskaarten geschreven zijn door enthousiaste buurtgenoten. De kaarten zijn verzameld in Pier 80 en op 23 april werd het kaartenpakket persoonlijk aan de jarige overhandigd.

Daarnaast werd er ook aan de andere bewoners van de Schans gedacht. Vrijwilligers maakten een verrassingspakketje voor alle bewoners van het woonzorgcentrum zodat iedereen het feest samen kon vieren. Waar het de afgelopen weken stil en leeg was op straat, kon er nu heel even feest gevierd worden, op anderhalve meter afstand.